Vietnam nam nam

Nu vet inte jag om jag hängde med egentligen, men konstaterade vi just att Uppsala-valborg var fräschare än Lund-valborg? Jag tror att ett gammalt klassiskt därom tvistar de lärde får slängas in i den kontexten. Nästa år kanske vi ska byta stad med varandra? Du är i Lund och jag i Uppsala, för att liksom få klarhet i allt?

Det var iallafall inte det jag skulle skriva om. Egentligen skulle jag inte skriva om något men fick någon slags måste prestera-ångest när jag var inne och kollade bloggstatistiken, typ 4 views senaste veckan, vafan e det?! Finns för mycket bloggar i landet, folk blir stressade. Skitsamma, det ger sig. Jag taggar det här inlägget med fitta så är vi hemma.

I detta nu sitter jag och röker i ett fönster i Malmö, får s.k. vietnamesiska vårrullar (sommarrullar kanske?) lagade till mig, detta på grund utav att jag gnällt om hunger. Känner mig fruktansvärt oproduktiv för tillfället. Har egentligen saker att göra men skiter fullständigt i det. Varför gör man alltid så? Skjuter upp göromål menar jag. Jag är fan värdelös på att hålla en agenda. Får börja läsa i blondinbellas pluggskola, tror hon tipsar om smarta knep på sin blogg.

Kan ju förresten bjuda recept på rullarna, nu var det väl snarare en ”vad har jag hemma”-variant som jag åt, men typ såhär ska det gå till. Och nej, man blir inte direkt middagsmätt på dom.

RULLE!!

4 rispapper
ca 20 rensade räkor
30 g risvermiceller (vet jag inte vad det är?!! reds. anm)
4 blad isbergssallat
2 msk finstrimlad salladslök eller purjo
10 korianderblad eller grönmynta

doppsås: (lol…)
4 msk vatten
1 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk farinsocker
1 msk limesaft
2 msk orientalisk fisksås (fish sauce)
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 finhackad röd chilifrukt
ev 5-6 finstrimlade grönmyntablad
ev isbergssallat till serveringen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s