En semesterfirares bekännelser

Det öländska landskapet ligger tyst, nästan öronbedövande tyst. Några fågeljävlar kvittrar i och för sig, och en dimma betäcker ängarna. Jag sitter ute på farstun, eller om det är en altan? Jag vet inte. Jag har diskat, på lantligt vis. Fyllde upp diskhon med vatten och la i porslinet. Var ovant. Hemma diskar jag borgligt och låter vattnet rinna. Tänkte att man inte ska göra så här, här tar väl vattnet slut? De andra har jag skickat iväg på en promenad. Eller ja, de ville nog gå ut och gå, men jag kände för att stanna inne, kallt ute på Öland. Jag tänker att det är sommar nu, och ändå har jag dubbla koftor. I ena handen har jag ciggen och andra handen en Pripps Blå. Fan den jäveln skrattar mig i ansiktet nu. Ha! Inte fick du något sommarmys med blå, öppna(??) moln. Nå väl, det här går rätt gott det med.

Något låter från grannen, dörrar smälls och en kråka kraxar. Jag fick lite panik när jag diskade, såg framför mig hur jag dör ihjälhuggen av en yxman. Fast, ja alltså sånt händer ju bara på film så man ska väl inte noja ur så jävligt hela tiden.

Nu tar jag en till cigg, fast fötterna känns som isbitar. Juni! Det är sommar förfan! Ikväll ska vi grilla ute, tveksamt om vi äter maten där. Jag kanske ska förbereda zatziki? De andra åt sill och fil nyss, de är säkert inte hungriga på ett tag. Jag åt inget, tog en öl istället. Är alldeles för knepig med mat, ska ha rituellt ätande, annars får det va. En folköl tack, det blir bra. Man kan inte äta fil och sill, skitskumt ju. Frukost och midsommar i en måltid? Näe, det är för knepigt.

Nej, nu svamlar jag. Det blir till att fyllna till så man klarar av lantluften, den är förödande. Jag skickar en sommarhälsning, från Öland till dig – Kalle! Gör något förbannat urbant ikväll, i min ära.

oland

Ett svar till “En semesterfirares bekännelser

  1. Och hur i helvete stavar du tzatziki evelina?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s