Re: Är man ett elitistiskt missfoster?

Min största invänding är nog egentligen inte mot själva klubb Gås utan mot Bar 122; det måste vara Stockholms mest schizofrena bar. Man är aldrig riktigt säker på vad det är för ställe man är på.

Klientelet antyder deprimerande sunkhak, helt klart. Även inredning har den där touchen av ”vi-siktade-alldeles-för-högt-när-vi-inredde”-känslan: vita väggar och svarta skinsoffor (eller ja, kanske ”vi-siktade-alldeles-för-lågt” snarare). Detta plus något slags rött erotikrum längst in till vänster.

Sunkhaksidén motsägs dock av att ölen kostar närapå 50 pix.  Här antyds en svag osäkerhet hos ägarna angående vad man egentligen är för slags bar/krog/pub. Och eftersom osäkerheten redan finns där i och med det hutlösa priset som inte alls står i paritet med service och miljö så har man väl tänkt att ”vafan, lika bra att fortsätta på schizo-spåret”. Så vad gör man då?

Man sätter upp 5 storbildskärmar. FEM. Detta på en bar som inte kan vara större än huvudrummet på övervåningen av Carmen. ”Nu är vi sportbar” har väl ägarna tänkt. Vart man än vänder huvudet så är det en storbildskärm. Faktum är att man inte behöver vända på huvudet, man ser två skärmar ändå.  Skärmarna är dock sällan på.

Nåja, nu har dom då också bestämt sig för att bli Stockholms nya livescen. Gott så. Jag har faktiskt varit på en spelning där tidigare, det var ett ganska lågmält amerikanskt bluegrass-band som stod för underhållningen. Mitt under tredje låten, precis när sångaren ska sjunga något om ”mountain mama” eller ”you ain’t takin’ my goats from me, no no mister” eller vad man nu sjunger i den där musikformen, vad händer då? Jo, någon sätter på alla fem bildskärmarna. Full fotbollsfräs på Bar 122 helt från ingenstans. Fullkomligt oprovocerat dånar nu Liverpool-Chelsea ut över hela lokalen. Amerikanerna tittar förvånat upp. Ingen i lokalen kollar ju liksom på fotbollen, trots detta står den efter detta på och överröstar i princip hela spelningen.

En jävligt konstig grej hände för övrigt när jag sökte på Bar 122. Den här bilden kom upp:

Det är förbannat likt Bar 122, med den skillnaden att den här Bar 122 ligger i södra Chicago. Har Bar 122 en okänd förlaga? Otroligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s