Coop Zinken, ständigt detta Coop Zinken

Vi har ju tidigare diskuterat företeelsen med  ”snabbkassor” och jag har även gnällt lite över att Coop Zinken har autentiska djur-ljud när man handlar mjölk. Nu har de tagit ytterligare ett steg in i interaktivitetens helvete.

När man pantar burkar så har man som bekant ett val (om man gör det på Coop): ta pengarna själv eller ge dom till Vi-skogen (en skog i Botswana tror jag, eller där någonstans i krokarna). Jag brukar, i min oändliga givmildhet, ge bort de cirka tio kronorna det brukar handla om till denna skog. Så även idag.

Döm om min förvåning när en fanfar spelas upp, ganska högt, och en röst säger, även det ganska högt, ”TACK FÖR DIN GÅVA TILL VI-SKOGEN!”. Såpass högt så medhandlande en bit bort hör, tittar på mig och tänker ”Jo visst, nu väntade han med att trycka tills någon gick förbi”. Så står man där med påsen (den tomma, ölluktande påsen) och känner sig lite allmänt söndagsmässigt lam.

Nästa gång ska jag gå dit med tjugo burkar och lägga i en i taget, trycka på biståndsknappen och lyssna på fanfaren. Tjugo gånger i rad. Blir fett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s