Hävringe Fyrbåk!

Jag bor ju ute på mitt landställe nu när jag praktiserar. Landstället ligger på en ö utanför Nyköping (en bra bit), så varje morgon åker jag båt in till fastlandet och sedan bil in till Nyköping.

Med mig på ön är mormor. Resten är tystnad. Det är inte en käft på ön annars (på sommaren kan det väl vara runt 200 i varje fall). Inget internet finns det och mitt intresse för i princip alla former av TV förutom Uppdrag Granskning och Babel (sagt utan att låta förnäm, gillade TV förut, men nu är det kört) har totalt försvunnit. Så jag läser en hel del. Och så har jag lite tråkigt.

Men det hela har faktiskt lett till en insikt. Jag har nämligen känt mig oerhört lockad att börja ringa runt till folk (som något slags substitut för facebook och internet antar jag) och bara prata, något jag i vanliga fall tycker känns lite…sökt?

Men på Risö funkar det! Det jag upplevt som ”internetsug” är uppenbarligen snarare ett uttryck för att vilja befinna sig i ständig kommunikation med alla vänner runtomkring (i etern!!). Ett sug som inte behöver tillfredställas just med internet. Kanske lite ohälsosamt, definitivt en effekt av internet (och facebook). Men kanske en positiv effekt?

Det är tydligen fullkomligt omöjligt att hitta en bild på Risö. Här är istället en bild på Hävringe båk (anno 1750!!!!) som ligger rätt nära (man ser dock inte själva båken på bilden). Precis så ser det ut, just nu, just där: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s