Ett rop till 80-talisterna!

Okej, nu känns det ju som att det enda jag skriver om egentligen är något slags lekmannamässigt utstuderande av hur vi (=jag typ) 80-talister ”är”. Men nu kom jag och tänkte på det igen. Kom på mig själv med att på allvar sitta och mentalt klappa mig själv på axeln efter att jag betalade min hyra nyss. Typ som att jag gjort något duktigt och bra. Som att detta var en stor seger som behövde applåderas. Nog för att det alltid är bra att vara glad för det lilla bra man gör i sitt liv, men någon måtta får det väl vara. Varför är jag typ stolt varje gång jag går till jobbet och inte sjukanmäler mig istället? Varför förväntar jag mig typ ett tack av min chef!? Det här måste ju på något sätt ändå definieras som en slags generationsfråga inbakat i hela faktumet att jag är storstadsunge och inte typ uppvuxen i saab-fabriken i Trollhättan. Menar givetvis inte att jag inte är glad och nöjd över att jag har ett jobb och så, men jag är liksom ändå sjukligt beroende av att DE ska känna sig tacksamma över att JAG vill jobba där. Eh hehehe vet iochförsig inte om någon annan känner så här? Det kanske bara är något slags överlevnadsbeteende, liksom lura sig själv till att jag gör jobbet en tjänst. Gör min hyresvärd en tjänst som betalar min hyra. Osv. Nej, fan man funderar för mycket alltså, för mycket tänkande för att orka leva. Går säkert att skylla det på vår generation också.

2 svar till “Ett rop till 80-talisterna!

  1. Jag tror min morfar också klappade sig på axeln när han betalade hyra. Du romantiserar den äldre generationen och gör den till någonting den inte var. Åttiotalisterna är inte unika i allt dom (vi) gör.

    • Ah ja nej det tror jag nog också att han/de gjorde. Jag vet inte om det är så mycket romantisering egentligen men jag förstår vad du menar. Tror nog bara att det är något slags försök till att känna sig unik i sin generation, som att det jag gör är speciellt och nytt. *80-talist i själen*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s