New Orleans

Jag är ju då i New Orleans. Tankar om USA:

– Amerikaner är besatta av att koppla allmänmänskliga drag till något specifikt amerikanskt eller lokalt. I New Orleans är det naturligtvis mycket snack om Katrina (helt sjukt hur mycket den förstörde) och om hur New Orleansborna har klarat de senaste fyra-fem åren. Det intressanta är dock hur man hela tiden poängterar att det är något särskilt med folk från ”the Big Easy” eftersom de hela tiden ville återvända hem, trots att det var skit här de inledande månaderna efter stormen. Som om detta vore något specifikt New Orleanskt. Jag, och många med mig gissar jag, skulle nog säga att det är något av det mest allmänmänskliga som finns, att vilja återvända hem, oavsett vad det kostar. Men här är går det inte en sekund utan att man vill koppla detta till New Orleans och människorna som bor här. Kanske inget fel i det egentligen.

– Det är ju lätt att både ironisera och slå in öppna dörrar angående amerikaners öppenhet och vänlighet, men New Orleans slår mina tidigare USA-upplevelser (New York och Philadelphia me domnejd) med hästlängder. Folk hejar konstant på gatan. Senast för tio minuter sedan frågade någon random tjej på gatan hur jag gjorde för att få mitt hår så lockigt.

– Amerikaner kan inte klä sig. I varje fall inte i Louisiana.

Nja, det var väl allt så långt. Och mycket får man säga men en himla häftig stad är det, New Orleans. Hit ska man nog åka igen. På återläsande!

Annonser

One response to “New Orleans

  1. man inser gärna hur bra svenskar klär sig, faktiskt nästan oavsett vilket land man besöker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s