Vill du ha det på beloppet?

Åh, du stockholmsbo! Nu vet jag att jag är på landet. ”Hur då?” frågar du. Jo, det ska jag berätta för dig. Idag fick jag ”frågan”. Frågan man alltid får i matvaruaffärer så fort man lämnat pendeltågslinjerna.

Vill du ha det på beloppet?

Jag orkar i nuläget inte skriva ett långt utlägg om hur mycket jag hatar den frågan eller hur fullständigt obegriplig jag tycker den är. Jag kan bara säga (skriva) att jag idag började skratta när jag fick frågan och det tänker jag fortsätta göra. Min stilla protest mot denna avart till mänsklig kommunikation. Eller så tänker jag fråga tillbaka:

Vad är ”beloppet”?

Vad är ”det”?

Varför skulle jag inte vilja ha ”det” på ”beloppet”?

Med detta lämnar jag det rent semantiska därhän. Det rent faktiska: jag inser att de frågar mig huruvida jag vill ta ut pengar. Men om jag skulle vilja göra det, kan jag inte bara be om det? Vet inte riktigt vad det är som gör mig så irriterad med det här. Det har nog med att göra att hela frågan är så fullständigt överflödig, den är så meningslös, den tvingar in mig i en interaktion som inte har någon funktion överhuvudtaget. Jag vägrar.

3 svar till “Vill du ha det på beloppet?

  1. I Hälsingland, min ömma moders hemort, frågar de ALLTID ”skarö ha’t på sömman??” när man betalar med kort. Ja! Ja! JAAAAAA! Vill man skrika. Börjar garva varje gång.

    Stackars kassapersonal.

    Men VARFÖR?!

  2. 😦 Dom frågade mig idag igen. Det skrämmande är ju att jag lär vänja mig. Men jaha, enligt källa på eves inlägg så är det alltså så att dom vill bli av med pengar? Men det MÅSTE ju finnas ett bättre sätt att fråga på en det här med ”sömman”.

  3. den där smileyn blev ju jävligt fjantig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s