Re: En notis

Nej, inte helt rationellt kanske. Men å andra sidan verkar ju ingen vara direkt rationell just nu. Folk lägger upp adresser så man ska kunna ”hitta” sina lokala sverigedemokrater. Lynchmobben är inte många steg bort.

Men det är väl en förståelig reaktion på ett sätt också såklart. Det som störde mig mest under valet, och många andra gissar jag, var SD:s valvaka. Alla dessa brölande män. Man kan ju bara citera Bruno K Öijer ”Den oändliga torkan av män.” Och Jimmie Åkesson är ju inte direkt Olof Palme eller Barack Obama om man snackar talekonst.

Men det värsta var den där jävla ramsan dom skanderade. Lyssna från 2:00 och framåt. Dom kör den klassiska ”Tja-la-la-la-la!”

Och det jobbiga här är ju att ramsan inte funkar. För en person som klarat lågstadiets svenskaundervisning så hör man att DEN ramsan inte funkar med HANS namn. Det blir en stavelse för mycket. Om han hetat Jimmie Åke så hade det varit fine. ”Jimmie Åke – tja-la-la-la-la, Jimmie Åke – tja-la-la-la-la-la”. Men Åkesson? Nä. De måste pressa in den sista stavelsen.

Det här var av någon anledning det som gjorde mig mest deprimerad. Vi vet ju att SD är ett gäng brölande, 30-åriga killar. Vi visste att de säkert gillade att skråla sånger på fyllan. Men detta, höjden av patetik, de är inte ens bra på att bröla. Inte ens det kan de göra på ett övertänkt sätt. Om dom åtminstone hade fixat lite sköna ramsor, som satt som en smäck. Och varför inte haft valvakan på en större, lite mer öppen, plats? Och kanske typ satt på sig matchande dräkter? Och haft gemensamma rörelser? Kan vara något att tänka på Jimmie. Till nästa val.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s