Snart är det val! (om man nu är intresserad av amerikansk televisionerad politisk debatt)

Snart är det kongressval i USA. Om man som jag tänker gå upp fullständigt i valrörelsen 2012 så är höstens val en härlig försmak av vad som komma skall när presidentvalskampanjerna kör igång på allvar nästa år.
Tyvärr kommer det inte bli någon primärvalskampanj hos demokraterna (av naturliga skäl) men republikanerna ska i varje fall gnabbas om vem som ska bli vice respektive presidentkandidat.

Av ren nostalgi har jag suttit och kollat gamla klipp på den cirkus som är amerikansk valrörelse (seg lördag i norra Skåne, förhoppningsvis har alla andra något bättre för sig). Här är några guldkorn från 2008 (sjukt ointressant om man inte gillar amerikansk politik, men vad fan).
Det bästa med primärvalsdebatterna är att det inte känns lika åtstramat som senare på hösten när det bara är två pers kvar. Istället sitter det ett antal uppmärksamhets-törstande män (oftast) på scenen. Det bäddar ju för lite kryddigare debatter.

KÄNSLORNA! Det här är inte ur primärvalet, men ändå. Joe Biden blir tårögd när han pratar om bilolyckan där hans fru och ettåriga dotter dog [:(], samtidigt som hans två söner blev allvarligt skadade men klarade sig.

I know what it’s like to have a child you’re not sure is gonna… is gonna make it. I understand. I understand.”

Det mest minnesvärda med 2008 års vice-presidentdebatt.

Mike Huckabee är vitsig kring det faktum att Mitt Romney är en ”flip-floper” och byter position ofta. Tycker mig kunna se hatet i Romneys ögon.

Det här är en annan favorit. Återigen är det Mitt Romney som får skit. Han har precis påstått att han är ”the candidate of change” och John McCain är oväntat sarkastisk. Romneys ansiktsuttryck är värt guld och gröna skogar.

Och så en till Joe Biden. Här är han rolig och kastar skit på Rudy Guiliani för att denne alltid bara pratar om sitt hanterande av 9/11.

OK. En Biden till. Jag är ett stort fan av Biden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s