Detta är så jävla dåligt

Någon skrev nyligen att Grotesco ”visade att svensk humor kan vara smart”.  Jag har glömt vem det var som skrev det, men det spelar egentligen ingen roll. Uppenbarligen tycker ju en jävla massa människor att Grotesco är det roligaste som sänts på år och dar. Dessutom är det också ”smart”.

Låt oss ta död på denna myt.

Här är ett klipp från gamla Grotesco som min kollega Evelina en gång i tiden introducerade mig för. Det här är kul. Det är lite underligt. Inte helt omedelbart tillgänglig humor kanske, men it grows on you!

Vi vänder oss till Grotesco anno 2010.Vad ska de skämta om nu, tänker man. ”Hur ska de överraska oss”? Lo and behold.

Feta. Det låter som fitta. Eller var det tvärtom? Kul är det i varje fall! Att det låter likadant alltså. Fitta och feta. Fattar du? Alltså att om du säger ”Jag vill ha en fetasallad” så kanske man tror att du vill ha en sallad med fitta!? Va!? Hoho.

Och så är det ju jävligt kul att det är en kille från random medelhavsland med guldkedja och öppen skjorta som gillar att slicka fitta. Vi vet ju hur dom är, latino lovers, dom gillar att slicka feta hela bunten. Eller hur!? Den vita svenska medelklasskillen blir osäker och irriterad. ”Vad? Ska jag slicka? Där nere? VAD MENAR HAN!?” Hoho.

Så jävla bra svensk humor. Så himla smart svensk humor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s