Knut är död och Newt Gingrich sörjer

Newt Gingrich är en märklig människa. Han är före detta talman i USA:s representanthus och kommer kanske-kanske inte att ställa upp som presidentkandidat 2012.  Det är inte så märkligt. Att han är tråk-amerikanskt konservativ och hård mot Obama är inte så märkligt heller.

Det som ÄR märkligt med honom är att han verkar hysa någonslags djup passion för isbjörnen Knut. Eller snarare hyste, eftersom Knut ju kastade in handduken för några dagar sedan.

Samtidigt som FN och ett antal länder sanktionerade och inledde anfallet mot Ghadaffis styrkor i Libyen (och världens media rapporterade och skrek i högan sky) så valde Newt att twittra om något helt annat:

Sad news! Just learned knut the polar bear died suddenly at 4- callista and I visited him in berlin when he was 5 months old-he was cute

Det var den 18 mars. Idag kom nästa tweet om Knut.

Here is a picture @CallyGingrich took of me and Knut the polar bear when we visited him in May 2007: http://on.fb.me/exBLxX

Det är onekligen lite märkligt att Newt (eller någon av hans medhjälpare) väljer att lägga ner såpass mycket energi på en tysk isbjörn (Newt twittrar inte särskilt mycket). Men det är ju samtidigt lite gulligt, framför allt när man ser bilden som Newt länkade till idag. Även hrm ”mindre begåvade politiker” gillar mjuka djur.

Uppdatering: (har alltid velat göra en Uppdatering). Nu skriver även politico om Newt och Knut, men observera att jag var först på den bollen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s