Det är synd om människorna

Finns få saker som kan få en att deppa ihop lika mycket som att läsa rättegångsprotokoll eller domar. Tittar igenom en dom om bland annat misshandel och olaga hot. Det hela är så torftigt, så sorgligt. Dessa män som förpestar livet hos alla runt omkring, det finns en del av dem. Trasiga är de. Det torra, och lite konstiga, språket gör det hela etter värre.

X drack ganska mycket vin och blev berusad. De blev osams. X tog ett struptag på henne med en hand. Z satt i en fåtölj då. Han tog struptaget flera gånger. Det gjorde ont och hon blev rädd. Han släppte taget innan hon fick problem med att andas. Hon fick ont över halsen. Han drog henne även i håret när hon satt i fåtöljen och det gjorde ont. X slog henne med öppen hand på kinden och det gjorde ont. — Innan X utövade våldet sa han: ”jag kommer skära halsen av dig om du bråkar om Q”. Hon blev rädd när han sa det. Efter att han uttalat hotet, men innan våldet hackade Z med en kniv i vardagsrumsgolvet.

X har uppgett följande. På grund av sin psykos har han svårt att minnas saker. Han minns att han den ———– 2010 drack en hel box vin. Han har också vaga minnen att han var hemma hos Z [samma kväll]. Han betvivlar inte det som Z berättat om kvällen. Han använder kniv i sitt arbete.

Vad fan betyder det där sista? ”Han använder kniv i sitt arbete”. Orkar inte ens analysera det makabra och sjuka i den upplysningen. ”Glad fredag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s